Horváth Csaba és az ellenzéki összefogás pártjai megszüntetnék a zuglói minimumjövedelmet

Horváth Csaba polgármester, a kerületi DK, Momentum és MSZP jegyzik azt az előterjesztést, amely megszüntetné a minimumjövedelmet Zuglóban. 

2023. február 21., 19:27

Szerző:

A DK, a Momentum az MSZP és a szocialista polgármester, Horváth Csaba által jegyzett előterjesztés alapján megszüntethetik a zuglói minimumjövedelmet – írja a Mérce

Az intézkedés ellen levélküldő kampányt indítottak az aHang felületén zuglói polgárok, akik szerint a kerületet vezető ellenzéki pártok azzal indokolhatják a lépést, hogy csökken az igénybevevők száma, és szűkösek az önkormányzati források, akik szerint az igénybevétel jórészt azért csökkent, mert hét éve nem emelték a jogosultsági küszöböt, és egy 2020-ban bevezetett szigorítás miatt sok rászoruló zuglóit megfosztottak a támogatáshoz való hozzáférés lehetőségétől.

Az előterjesztés alapján gyakorlatilag eltüntetnék az önkormányzati szociális rendelet paragrafusaiból a minimumjövedelem-juttatást, a helyébe pedig új juttatási forma nem kerülne, csak az eddig is létező támogatások, pl. gyógyszertámogatás, eseti segély, rendszeres lakásfenntartási támogatás, ápolási díj és adósságkezelési szolgáltatás maradna meg.

A kivezetés 2024. március 31-gyel történne meg, és addig is határozatlan időről egy évre módosítanák a jogosultság időtartamát.

(Kiemelt Kép: Dobrev Klárát hivatalában fogadta Zugló polgármestere, Horváth Csaba 2021.10.11-én.)