Átadták a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki magára hagyta újszülöttjét a márfai szőlőhegyen

Csütörtök délután jogsegély keretén belül átadta a horvát hatóság a beremendi határátkelőn a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki néhány nappal ezelőtt szülés után magára hagyta a gyermekét a Baranya megyei Márfa melletti szőlőhegyen.

2022. június 23., 14:57

Szerző:

A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság múlt hét pénteken mentett egy újszülött gyermeket Márfán, a szőlőhegyen. A csecsemőt az eszéki kórházba szállították, viszont az életét már nem tudták megmenteni. A csecsemőt az anyja hagyta magára a szőlőhegyen, aki ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés vádja miatt folytat nyomozást a rendőrség.

Az anyát a horvát rendőrség találta meg. A Police.hu beszámolója szerint horvát társszervek értesítették kollégáikat 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta.

Az ATV információ szerint a 31 éves nőt azóta átadták a magyar rendőrőknek, akik az anyát egyelőre Pécsre, a rendőrségi fogdába szállítja. A bíróság 72 órán belül dönt a nő letartóztatásáról.