Videó – rendőrök mentettek meg egy elhagyott csecsemőt Márfán

A Baranya megyei szőlőhegyen talált gyermek életét minden bizonnyal ez mentette meg. Az anya a horvátországi Eszékről érkezhetett oda, titkokban szült.

2022. június 17., 07:46

Szerző:

Csecsemőt talált és mentett meg a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Márfán, a szőlőhegyen. A Police.hu beszámolója szerint horvát társszervek értesítették kollégáikat 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta.

A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen

Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

A nő ellen emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.  

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.