Tragikus hirtelenséggel hunyt el a Magyar Honvédség ezredese Koszovóban

Horváth Csongor ezredes 26 éve szolgált, 2021 októberében kezdte meg munkáját a koszovói misszióban, a Honvédség közleménye szerint hirtelen hunyt el.

2022. augusztus 29., 18:40

Szerző:

Tragikus hirtelenséggel, 26 évnyi szolgálat után halt meg koszovói szolgálata közben Horváth Csongor, a Magyar Honvédség ezredese. A Honvédség Facebook-bejegyzésben értesített a hírről. Arról azt közli:

„Horváth Csongor több mint 26 éve szolgált katonaként a Magyar Honvédség kötelékében. Koszovóban először 22 évvel ezelőtt szolgált, majd részt vett az afganisztáni misszióban, a spanyolországi Szövetséges fegyveres erők szárazföldi parancsnokságán négy évig látott el törzstiszti feladatokat. Második koszovói misszióját 2021 októberében kezdte meg, ahol a tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál érte. Szorgalmas, alázatos munkáját az elöljárói többször is elismerték.”

Hozzátették, a Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium is „ osztozik a család és a barátok fájdalmában.”

Horváth Csongor 48 éves volt.

A koszovói magyar katonai misszió adja 2021 októbere óta a koszovói nemzetközi misszió parancsnokát, Kajári Ferenc vezérőrnagy személyében, a magyar katonák fő bázisa a pristinai Film City bázison, illetve Novo Selóban van. A KFOR misszióban 28 ország 4000 katonája vesz jelenleg is részt és 22 éve működik.

(Kiemelt kép: Tragikus hirtelenséggel elhunyt 2022-ben Horváth Csongor ezredes, a koszovói magyar misszió tisztje. Fotó: Magyar Honvédség / Facebook)