Hónapok óta álmodta azt a MOM Sportközpont lángoló fabódéjában meghalt kislány, hogy bent fog égni valahol

2019. június 25., 18:28

Szerző:

Hónapok óta arról álmodott, hogy egyszer bent fog égni valahol - nyilatkozta az RTL Klubnak annak a kislánynak az édesanyja, aki hétfőn este vesztette életét egy kigyulladt fabódéban a budai MOM Sport tetején.

A kislány mindig felriadt a rémálomból, ezért már nagyon régóta az anyja mellett aludt. Az iskola pszichológusa sokat foglalkozott vele, az ő javaslatára vitték a Vadaskerti Kórházba, ahol a kezelőorvosa négy nap után azt mondta a szülőknek, hogy

a kislánynak túl nagy a fantáziája és a képzelőereje, ezért pszichoterápiát javasol.

Az anya nem érti, gyerekei miért mentek el a MOM Sport melletti játszótérről, amíg nem tudott rájuk figyelni, és másztak be a tároló ablakán. Abban teljesen biztos, hogy a gyerekeinél nem volt semmilyen gyújtóeszköz, mert egész nap vele voltak.

Mint azt a 168 Óra is megírta: a BRFK kedd délelőtti közleménye szerint a tragédiát felelőtlenség okozta. A haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd bemásztak a tetőn lévő, használaton kívüli faház ablakán, és ott tüzet okoztak.

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.