Holtan találták a Naszály-hegyen eltűnt tűzoltót

Kilométerekre találták meg a parkolótól, ahol az autóját hagyta.

2023. augusztus 7., 09:43

Szerző:

Hétfőn tűnt el a nyugdíjas tűzoltó a Naszály-hegy lábánál, a Gyadai-rét feletti erdőben. A 0627.hu egy, a keresésben részt vevő forrástól úgy értesült, hogy a férfit körülbelül 5 kilométerre találták meg a parkolótól, ahol autóját hagyta. A rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart.

A hétfői bejelentés után kedden délután nagy erőkkel kezdték meg a keresését, ám az érkező vihar miatt fel kellett függeszteni a kutatást, melyben a rendőrség mellett a katasztrófavédelem munkatársai és helyi lakosok is részt vettek.

Szerdán nagyon sokan vettek részt a keresésben, köztük a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Börzsöny Speciális Mentők, a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

 A portál portréja szerint a nyugdíjas tűzoltó 2012-ben szerelt le a tűzoltóságtól, előtte hosszú ideig szolgált rohamparancsnokként. Lánglovagként rengeteg problémás helyzetet megoldott, sok-sok életet mentett meg.
 
(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: 06.27.hu Facebook oldala)

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.