Összeesett egy kisfiú a tanóra végén Tiszadadán, újra kellett éleszteni

Minden előzetes panasz nélkül egyszerűen összeesett a tornateremben. 

2023. szeptember 29., 16:16

Szerző:

A tornaóra végén esett össze az a 12 éves fiú, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára. A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a pedagógusok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést – írja Facebook oldalán az OMSZ: 

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott és a perceken belül kiérkező mentők folytatták azt. A diák életéért vívott küzdelem „még sokáig zajlott a tornateremben”. A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, már túl van az életveszélyen. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.