Holnap zárva lesznek a gyógyszertárak, munkaszüneti nap lesz az egészségügyben

Július 1.-én van Semmelweis-nap, ami az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Emiatt a gyógyszertárak mellett a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is, valamint szünetel a Nemzeti Népegészségügyi Központban az Anonim AIDS szűrés Tanácsadás is.

2022. június 30., 12:49

Szerző:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszertárak szintén ügyeleti rend szerint működnek. A készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet tájékozódni.

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Benu Gyógyszertár üzlete esti kivilágításban a X. kerületi Kőrösi Csoma sétányon. MTVA/Bizományosi: Róka László)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.