Hollik István jó diákként ismétli ugyanazt, amit Szijjártó Péter Luxembourgban mondott

2018. április 16., 15:45

Szerző: Bíró Veronika

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban sajtótájékoztatón ma azt mondta, hogy Soros György azért tárgyal Brüsszelben, mert meg akarja büntetni a magyar embereket, amiért a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak. Ezt az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében jelentette ki – írja az MTI.

A tárcavezető szerint Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét, és Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is. 

– A magyar emberek egy történelmi jelentőségű választáson arra szavaztak, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely a magyar emberek biztonságát helyezi előtérbe, és nem enged annak a nemzetközi nyomásnak, amely azt próbálja elérni, hogy a magyar kormány a magyar emberek biztonsága előtt és helyett, a migránsok jogaival és a migrációs folyamatok ösztönzésével foglalkozzon - húzta alá a miniszter.

 Mindeközben Budapesten a fideszes és KDNP-s országgyűlési képviselő Hollik István jelentette ki szinte szóról szóra ugyanezt.

- Soros György azért érkezett Brüsszelbe, hogy megbüntesse Magyarországot. Nem tudja elfogadni és nem is veszi tudomásul a magyar választások eredményét - mondta Hollik István KDNP-s politikus hétfőn az MTI-nek. 

Úgy véli, Soros György hétfőn az Európai Bizottság „nyíltan bevándorláspárti alelnökével”, Frans Timmermansszal tárgyalt. Mivel a tárgyalás zárt ajtók mögött folyt, elvárják, hogy hozzák nyilvánosságra, miről egyeztettek - tette hozzá a kormánypárti politikus. Kijelentette, hogy április 8-án a magyarok óriási többséggel döntöttek arról, hogy nem kérnek a bevándorláspárti politikából, az új kormány pedig a választók elsöprő többségének támogatásával küzd továbbra is a bevándorláspárti politika ellen és megsokszorozott erővel fog ellenállni az ilyen és ehhez hasonló támadásoknak.

Hollik mondjuk eddig is hűségesen mondta fel a kormányzatnak megfelelő retorikát, februárban például az Elios-ügyben olvasta fel ügyesen szóról szóra a Gulyás Gergelytől, a Fidesz frakcióvezetőjétől kapott sorvezetőt.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.