Hollik elárulta, hogy mi a terv a benzinárstoppal

A nehéz helyzet ellenére a magyar magánszemélyek továbbra is a piaci ár alatt, 480 forintért juthatnak üzemanyaghoz, és a kormány a rezsicsökkentést is meg tudta őrizni az átlagfogyasztás mértékéig, hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2022. július 31., 08:37

Szerző:

 Hollik Istán szerint az orosz-ukrán háborúra Európa kemény szankciós rendszerrel reagált, de mára világossá vált, hogy a szankciós fegyver fordítva sült el. Nem annak ártott, akit szankcionálni akartak, tehát Oroszországnak, hanem annak, aki szankcionálni akart, tehát Európának – emelte ki. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a magyar kormány célja a háborús infláció mértékének csökkentése, ezért vezették be az ársapkákat.
  
Hollik István az interjúban azt mondta, hogy az üzemanyag-helyzetet nehezítette, hogy a magyar üzemanyag-fogyasztást teljes mértékben biztosító százhalombattai finomítót a Mol-nak karbantartás miatt le kell állítania, ezt már nem lehetett tovább halogatni.A kommunikációs igazgató kiemelte, a nehéz európai helyzet ellenére Magyarországon a gáz- és az áramellátás biztosított.
 

A hazai gáztározók töltöttségével kapcsolatban elmondta: a töltöttséget nem a tárolók kapacitásához, hanem a lakosság és a gazdaság éves fogyasztásához kell mérni. Ehhez mérve a magyar gáztározók már közel 30 százalékos töltöttségi szinten vannak, ezzel szemben az európai átlag csak 18 százalék.

 Hollik Istán kifejtette: az üzemanyagárstop október 1-jéig áll fenn, ezen a kormány nem változtatott.
  

  „Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október 1-je után is rendelkezésre álljon”

– fogalmazott.

(Kiemelt kép: Hollik István Facebook-oldala)

   

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.