A szombati nap remek kirándulóidőnek ígérkezik

Hidegfront hoz meleget? Ilyen időjárás várható a jövőhéten.

2022. január 15., 08:31

Szerző:

Szombaton csak keleten, vasárnap nagy területen számíthatunk tartósan ködös időre – írja az Időkép pénteki előrejelzésében.

Szombaton még túlnyomórészt napos időben lehet részünk, a reggeli köd leginkább a Tiszántúlon és északkeleten okozhat korlátozott látási viszonyokat. Hétfőre egy álcázott hidegfront érkezik, az erős, viharos északnyugati szél kisöpri a ködöt és a Kárpát-medencében rekedt hideget,

így hidegfront létére enyhébb időt hoz.

Szombaton keleten, északkeleten a köd napközben is megmaradhat. Ezeken a tájakon ködszitálás, ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat, máshol azonban sok napsütésre lehet készülni. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lesz. Kora délután a párás, ködös keleti, északkeleti tájakon -2, 0, máshol 3-8 fokot mérhetünk.

Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. Máshol a köd feloszlása után a napsütést főként délután zavarhatja meg erősebb felhősödés, de csapadék nem várható. Mérsékelt marad a délies szél. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.

Hétfőn erős, viharos széllel hidegfront éri el az országot. Záporok érkeznek, hajnalban a Dunántúlon, este északkeleten havas eső, hózápor fogmájában hullhat csapadék. Reggel -7, +2, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erős fagyra már nem kell számítani, napközben pedig napos, enyhe idő várható. Szerdán fagyos reggel, változóan felhős-napos, enyhe délután jön. Számottevő csapadék nem várható. Átmenetileg a szél is csillapodik, emiatt viszont ködös lehet a reggel. Csütörtökön itt az újabb hidegfront – áll az Időkép részletes jelentésében. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.

14:06

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.