Hatalmas és rejtélyes hangrobbanás rázta meg Heves vármegyét

A szeizmográf földrengéshez hasonló kilengést produkált Heves vármegyében, az ok egyelőre ismeretlen.

2023. február 7., 14:49

Szerző:

AZ ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumhoz több bejelentés is érkezett, amelyek szerint kedden délelőtt 10 órakor hatalmas rengés rázta meg Heves megye területét, Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs térségében, írta a 444.hu.

Az obszervatórium részletes vizsgálat után bejelentette, a rengés nem földtani eredetű, valamiféle helyi oka lehet, az, hogy mi, eddig még nem derült ki. A helyi mérőeszközök a térségben egy nagyobb, ismeretlen eredetű hanghatást rögzíthettek, ennek eredménye lehet a kilengés. Sőt, helyben többen jelezték, a hangba még az ablakaik is beleremegtek.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.