Hétvégén ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

Autómentes környezetben lehet használni a pesti alsó rakpartot, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti szakaszon szombaton és vasárnap.

2023. május 5., 13:40

Szerző:

A rakpartszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este tizenegy óráig gépjárművel nem lehet behajtani, azt a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók használhatják. A déli irányból érkező autósok az Irányi utcai lehajtón térhetnek le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A társaság közlése szerint az intézkedés célja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.
Valamint Fővárosi Vízművek péntek késő estétől, a tervek szerint szombat délutánig a megnyitott rakpart területén ivóvízfőnyomócső-fektetést és helyreállítási munkálatokat végez, melyek idejére a Széchenyi István téri villamosmegálló melletti gyalogos-átkelőhely Duna felőli oldalát a biztonságos rakparthasználat biztosítása érdekében elkerítik. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek, amikor a munkaterület mellett elhaladnak.

Azt is közölték, hogy a vasárnapi EU-s futóverseny a Margit híd és a Garibaldi utcai lehajtó között érinti a megnyitott rakpartot, ezért a társaság arra kéri az ott közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére. A futóverseny idején a Belvárosban közlekedő 15-ös busz módosított útvonalon jár majd.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)