Hét traumatológus is felmondott a zalaegerszegi kórházban az alacsony ügyeleti díjak miatt

A kórház szerint a távozó szakorvosok áprilisi bruttó bére 2 és 2,7 millió forint között alakult.

2021. június 22., 16:27

Szerző:

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hét traumatológus adta be a felmondását – tudta meg a 24.hu az intézménytől. A kórház azt írta a portál megkeresésére, hogy a felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét.”

Válaszában a kórház menedzsmentje kifejtette, a traumatológusok úgynevezett trauma fix díjazásban is részesülnek, amiből a traumatológiai ellátásában részt vevő orvosok és szakdolgozók a teljes díj 75 százalékát kapják meg az intézményben, ez havonta 300-700 ezer forint közötti összeg.

Kimutatásaink alapján az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvoskollégákhoz képest alacsonyabb – írta a kórház, hozzátéve, hogy a koronavírusos betegek ellátásában a traumatológia osztály felmondott szakorvosai nem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért, közölték.

Az intézmény állítása szerint így azoknak a távozó traumatológus szakorvosoknak, akik elégedetlenek voltak a bérezésükkel, az áprilisi bruttó bére 2 és 2,7 millió forint között alakult, és a tavalyi évhez hasonlóan kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest – tette hozzá a kórház menedzsmentje, kijelentve, hogy „további bérzsarolásnak intézményünk fenntarthatósága érdekében nem engedünk”.

(Kiemelt képünk illusztráció: A koronavírusteszthez szükséges mintavételhez készülődnek a Pécsi Tudományegyetem egyik mintavételi pontján, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Tüdőgyógyászati Szakrendelőjében, Zalaegerszegen 2020. május 13-án. Fotó: MTI | Varga György)