Hét hónapig rögzített árakon juthat földgázhoz számos állami és önkormányzati intézmény

Márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhatják meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől a nem fix hirdetményi áron vásárló állami és önkormányzati intézmények.

2023. január 20., 20:34

Szerző:

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.


A friss kormányrendeletben megnyitott lehetőséggel költségvetési szervek, helyi és nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik, állami és önkormányzati gazdasági társaságok és egyházak élhetnek. A fixált árakra átállni kívánóknak nyilatkozniuk kell a földgázkereskedőjük felé arról, hogy a jogosultságuk fennáll, és igénybe veszik a módosított elszámolást.

A nyilatkozatot az intézmény földgázkereskedője által e célra biztosított elektronikus felületen lehet benyújtani 5 munkanapon keresztül, egészen 2023. január 27-én éjfélig. A határidő jogvesztő, és csak a kereskedő elektronikus felületén keresztül hiánytalanul beküldött nyilatkozat érvényes. A rendeletben rögzített módszertan alapján számított árról a földgázszolgáltató két héten belül e-mailben tájékoztatja ügyfeleit.

(Kiemelt képünk: A korábbi Technológiai és Ipari Minisztérium bejárata a főváros I. kerületében, a Fő utcában. 2022. december 1-jei hatállyal a Technológiai és Ipari Minisztérium átnevezésével létrehozták az Energiaügyi Minisztériumot. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.