Hét budapesti lakásból csinált bordélyt kínai nőkkel egy kínai férfi

Elsősorban kínai vendégeket szolgáltak ki, de magyarok is jártak. A már büntetett kínai bandavezér 12 év börtönt kapott, társai megúszták felfüggesztettel.

2021. május 18., 11:27

Szerző:

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészség még 2018 őszén emelt vádat egy büntetett előéletű, középkorú kínai férfival, továbbá egy fiatal kínai nővel és egy magyar társukkal szemben. A 2016 óta fogvatartásban lévő I. rendű vádlottat azonban csak most mondták ki bűnösnek: többszörös visszaesőként halmazati büntetésül 12 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és Magyarország területéről végleges kiutasításra ítélték azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható az Ügyészség oldalán.

A férfi társát, a II. rendű vádlottat, aki Magyarországon ingatlanközvetítéssel foglalkozott, szintén bűnösnek találták. Prostitúciós tevékenység elősegítéséért 1 év és 10 hónap börtön fokozatú, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Az elkövetéskor szexmunkásként tevékenykedő III. rendű vádlott magyar nőt pedig 1 év börtön fokozatú, végrehajtásában 1 év és 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A Magyarországon korábban már bűncselekményt megvalósító kínai „üzletember” 2015 októbere és 2016 augusztusa között Budapesten, az ingatlanokat váltogatva, összesen hét helyszínen bordélyt üzemeltetett, elsősorban Magyarországon tartózkodó kínai férfiak számára, a Kínai Népköztársaságból Európába utaztatott kínai szexmunkások futtatásával. A középkorú kínai férfi emellett szexuális tevékenységre kiközvetítette a magyar nőt is, aki „üzleti kapcsolatuk” során segített neki a bordélyok szolgáltatásait magyar internetes felületeken hirdetni, valamint fogadta a magyar ügyfelek telefonos időpontfoglalásait.

A kínai férfi a prostitúciós tevékenységbe bevont kínai nőktől alapdíjat – üzemeltetési díjat – szedett azok bevételéből, valamint kábítószert szerzett be, hogy a bordélyházban tartózkodók abból fogyaszthassanak. Az ugyancsak kínai állampolgárságú társa pedig esetenként tolmácsolással és bordély üzemeltetésére alkalmas lakás felkutatásával segítette az „üzleti” tevékenységet.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.