Orbán rendelkezett: visszamenőleg lett helyettes államtitkár Horváth Viktor

Február 15-étől hatályos a döntés, tehát már két napja új helyettes államtitkára van az Energiaügyi Minisztériumnak.

2023. február 17., 14:17

Szerző:

A Magyar Közlönyben megjelent friss kinevezések szerint Lantos Csaba energiaügyi miniszter javaslatára Horváth Viktor lett a tárca új helyettes államtitkára – szúrta ki a 24.hu. A miniszterelnöki döntés február 15-től hatályos, ami egyébként csupán formalitás.

Horváth Viktorhoz hasonlóan február 15-től hatályosan a miniszterelnök ismét Karsai Gábor Zsoltot bízta meg A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektori teendőinek ellátásával, és jóváhagyta (szintén csak formalitás) a Nemzet Sportolóinak javaslatát, így Vaskuti István kenus a Nemzet Sportolója lett.

Ugyancsak nem egetrengető, már napok óta várt döntés, hogy Orbán Viktor felmentette kormánybiztosi teendői alól Wáberer Györgyöt, aki a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságát választotta a kormányzati munka helyett.

 

(Képünkön Orbán Viktor. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.