Hazudott a 444 – nem úszták meg a helyreigazítást

A híroldalnak 70 ezer forintos felülvizsgálati perköltséget kell fizetnie.

2021. november 29., 19:25

Szerző:

Hétfőn helyreigazítást közölt a 444, miután a Kúria friss ítéletében helybenhagyta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla nyáron született ítéletet, amely megállapította, a médium „Most, hogy a NER a nevére vette az Indexet, hallgassuk meg újra, a kormánymédia szerint kinek nem állt érdekében szétverni a lapot” című írása helyreigazításra szorul.

Az ítéletnek eleget téve a 444 nem sokkal ezelőtt az alábbi helyreigazító közleményt tette közzé:

„A »Most, hogy a NER a nevére vette az Indexet, hallgassuk meg újra, a kormánymédia szerint kinek nem állt érdekében szétverni a lapot« című cikkünkben azt a valós tényt, hogy az Indamedia Network Zrt. – gyakorolva opciós jogát – megszerezte az Index.hu Zrt. részvényeit a Magyar Fejlődésért Alapítványtól, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Bodolai László átengedte a kiadó részvényeit az Indamedia csoportnak. A valóság azonban az, hogy Bodolai László az opciós jog érvényesítésében nem működött közre.”

A Media1-hez Bodolai László által eljuttatott felülvizsgálati ítélet szerint a helyreigazítás közlésén túl a Kúria 70 ezer forint felülvizsgálati perköltség megfizetésére is kötelezte a híroldalt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton / 168.hu)