Házhoz vitte a füvet, a rendőrök eladás közben törtek rájuk

Egy tatárszentgyörgyi férfi házában volt épp a díler, valakik szóltak, hogy jönnek a rendőrök, menekülni kezdett, de elkapták.

2021. május 8., 13:19

Szerző:

Egy tatárszentgyörgyi háznál értek tetten a rendőrök csütörtökön délután két férfit, akik kábítószerkereskedelem miatt. A huszonat éves kakucsi illetőségű férfi időről időre ellátta vásárlóit, elfogáskor a 33 éves tatárszentgyörgyi férfinak 9,61 gramm marihuánát adott el harmincezer forintért.

Miközben az ügyüket intézték, az egyikük figyelmeztető hívást kapott telefonon, hogy rendőrök vannak a faluban. Hiába próbált azonban az eladó menekülni, a rendőrök mindenkit elfogtak a helyszínen. A két férfi kezén bilincs csattant, a rendőrség pedig bruttó 71,25 gramm zöld színű kábítószergyanús anyagot foglalt le.

A tatárszentgyörgyi vevő beismerte a terhére rótt kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetését. Már nem először fogadta ismerősét, évek óta rendszeres vásárlója volt. Az üzletkötés közben befutó, a rendőrök érkezéséről szóló, figyelmeztető telefonhívás nem zaklatta fel, mondván: „mindig járnak rendőrök a faluban, azt hittem, csak átmennek a falun, és kész”.

A 26 éves kakucsi férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, érdemi vallomást nem tett.

A két gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett 26 éves kakucsi férfi letartóztatását.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.