Hazaárulónak nevezték a Magyar Szociális Fórumot, mert közzétette, hányan fagytak meg Magyarországon

2018. április 5., 13:39

Szerző:

Az ismert, hogy a magyar kormány minden erejével azon van, hogy eltitkolja, hány ember hal meg telente a hideg miatt, arra azonban nincs magyarázat, hogy az adatokat közzétevő Magyar Szociális Fórumot kik és miért fenyegetik meg, miután mégis nyilvánosságra hozzák az általuk ismert adatokat.

Mint a Mérce írja, az MSZF szerint fenyegető hangvételű hívásokat és üzeneteket kaptak tegnap amiatt, hogy tájékoztatták a közvéleményt a március végéig bekövetkezett 200 fagyhalál-esetről, és annak a véleményüknek hangot adtak, hogy a jelenlegi társadalompolitika sikertelenül próbált véget vetni az évről-évre ismétlődő tömeges fagyhalálnak.

Fagyhalált halt embertársaink jelképes sírjánál gyújtottak gyertyát a Kossuth téren.
Fotó: Kökényesi Gábor

Többnyire névtelen hívásokat kaptak, amelyekben a telefonálók „hazugságnak”, „gyalázatos firkálmánynak”, „liberális maszlagnak” minősítették a kihűléses halálesetekről szóló beszámolót, és „hazaárulónak” nevezték az emberjogi fórumot azért, mert „akkor támadja a kormányt, amikor az a hazát védi a migránsokkal szemben.”

Az egyik vádaskodó „nemzetbiztonsági kérdésnek” minősítette az NSZF beszámolóját, amikor – mint mondta – a kormánynak az ország megvédése a legfontosabb feladata a külföldi betolakodóktól, a „szociális szempont pedig tizedrangú kérdés”. Úgy vélte, azzal, hogy az MSZF a bérből és fizetésből élők, a nélkülözők, a szegények és nyomorgók pártját fogja, gyengíti a nemzeti érdeket és veszélyezteti Magyarország függetlenségét és jövőjét.

Voltak, akik „hulljon a férgese” megjegyzéssel illették a fagyhalál áldozatait, egy betelefonáló pedig úgy vélte, „ugyanott a helyük, ahol a Duna-parti cipőknek”.