Havas Henrik: Mindenkit beperelek

A műsorvezető kedd este elárulta, hogyan gondolkodik a nőkről, rendkívül kellemetlen perceket szerezve magának és Kálmán Olgának is. Megállt a kés a levegőben. Valamelyikük hazudik.

2018. január 2., 22:33

Szerző:

Éles hangú, néha abszurdba hajló interjút adott kedd este Kálmán Olgának a HírTV Egyenesen című műsorában Havas Henrik. A műsorvezetőt nemrég küldte el az ATV a botrány miatt, amelyben Baukó Éva molesztálással vádolta meg. Most azt mondta, „mindenkit beperel” az ügyben, amely szerinte csak fideszes lejárató hadjárat a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról írt könyve miatt. „Írtam Vona Gáborról egy könyvet, amelynek szerdán lett volna a bemutatója. Érdekes módon hétfőn kijött Baukó Éva Facebook-bejegyzése, amelyet átvett az Index anélkül, hogy engem megkérdezett volna. (...) És elindult egy őrület” – mesélte arról, hogyan tört ki a botrány. Megismételte, hogy a felállást, amelyben Andy Vajna hitelből megvehette a TV2-t, az Orbán-kormányhoz közeli kézbe került az Origo, létrehozták a 888-at és a Pesti Srácokat, hogy a témát folytatni lehessen. 

Havas Henrik szerint amikor ez az egész elkezdődött, akkor egy „vicc” volt, aminek a tanúságául emlékeztetett, hogy  Baukó Éva november 14-én a Borsnak egy interjút, és ebben azt állította, hogy a legszívesebben műsort vezetne, de őt „sajnos” még nem molesztálta senki. Ezt a cikket botrány kitörése után – állítja a Havas Henrik – az ATV három vezetője is elküldte neki. „Jelentkezett Baukó Éva napi lelki társa, Alekosz, aki elmondta, hogy előző héten hétfőn és kedden Baukó Éva a TV2-nél tárgyalt – ezt eskü alatt fogja tanúsítani a bíróságon –, és százezerről indulva feltornázta hárommillióra (a Havas Henrik elleni vádért adott pénzt – a szerk.), amelynek aztán a felét kapta meg. És Molnár Anikóval is előre elkészítették az interjút. Ez egy ügyetlenül felépített, elfuserált, rosszízű hadjárat volt” – fűzte hozzá a műsorvezető. A kérdésre, hogy tett-e valaha szexuális ajánlatot Baukó Évának, határozott nemmel felelt. Tett egy megjegyzést arról is, hogy a Fidesz korábban Schmidt Mária közvetítésével arra akarta rávenni, hogy álljon át.

Az interjúban Havas Henriknek több, enyhén szólva kellemetlen percet sikerült szereznie önmaga és Kálmán Olga számára is. Amikor a beszélgetés kezdetén Kálmán Olga megkérdezte tőle, hogy mit tart szexuális zaklatásnak, először arról beszélt, a médiára jellemző, hogy egy olyan „pimpf” ügyet, mint most az övé, felfújnak például egy olyan buszbalesethez képest, amelyben 20 gyermek hal meg. Később a „Mucika” néven szólította meg Kálmán Olgát, és amikor ő visszakérdezett, hogy Baukó Évát is szólította-e így, a következő párbeszédrészlet hangzott el:

HH: Visszaemlékszel, hogy amikor először felhívtál, hogy jöjjek be hozzád, mit mondtál?

KO: Nem.

HH: „Te mocskos disznó...”

KO: Ja.

HH: „...együtt voltunk húsz évvel ezelőtt, fiatal voltam és szép, és engem miért nem molesztáltál, te dög?” Ezt mondtad a telefonba. 

KO: Henrik, én ezt nem mondtam.

HH: De mondtad.

KO: Esküszöm, hogy nem mondtam.

HH: De én meg tudom, hogy mondtad. 

KO: Na figyelj... Akkor jó. Engem nem raboltak el az ufók. Ezt biztos, hogy nem mondtam neked.

HH: De, de mondtad.

KO: Akkor ezt majd utólag fogjuk megbeszélni.

A fenti videóban 11:35-nél kezdődik ez a rész.