Hat helyen visszalép a Momentum, az alelnöke is kiszáll a versenyből

2018. április 6., 21:52

Szerző:

 Egerben, Hódmezővásárhelyen, Székesfehérváron, Budakeszin, Budapesten a VI-VII., illetve a XVI. kerületi választókörzetben visszalép a Momentum Mozgalom jelöltje az esélyes ellenzéki induló javára - derült ki Soproni Tamásnak, a párt alelnökének péntek délutáni élő facebookos bejelentkezéséből. A visszalépők egyike maga a politikus, aki a DK-s Oláh Lajos javára száll ki a versenyből a Fidesz-KDNP jelöltjével, Bajkai Istvánnal szemben.

  • Pintér András Gábor Székesfehérváron a DK-s Ráczné Földi Judit javára lép vissza, itt Vargha Tamás János a fideszes jelölt. 
  • Jakab Tamás Hódmezővásárhelyen nem indul el a jobbikos Kiss Attila győzelme érdekében, akinek a fideszes riváloisa Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Hollai Gábor az Együtt jelöltje, Vajda Zoltán javára lép vissza. Ez a fideszes Szatmáry Kristóf választókörzete is.
  • Tóth Zoltán Egerben száll ki a versenyből, ahol így a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám lesz a fideszes Nyitrai Zsolt fő riválisa..
  • Szemző Áron Budakeszin az LMP társelnöke, Szél Bernadett javára lép vissza. A Fidesz KDNP itt Csenger-Zalán Zsoltot indítja 

Ez azt jelenti, hogy a Momentum 13 helyen lép vissza, és sem az elnöke, sem az alelnöke nem méreti meg magát egyéniben a vasárnapi parlamenti választásokon. Fekete-Győr András a Budapest 1. számú választókörzetében lépett vissza, eredetileg az MSZP-s Naszályi Márta javára, aki később maga is kiszállt a versenyből, hogy az LMP-s Csárdi Antalnak több esélye legyen győzni a fideszes Hollik Istvánnal szemben.  

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.