Közel az aranyérem: döntetlennel karatézott Hárspataki Gábor

Az utolsó percig küzdött érte, hogy legyűrje ukrán ellenfelét.

2021. augusztus 6., 12:21

Szerző:

Hárspataki Gábor a harmadik meccsén az eb-győztes és Európai Játékokon aranyérmes ukrán Sztaniszlav Horunával nézett farkasszemet pénteken a tokiói olimpián. Az olimpikon közel állt ahhoz, hogy az utolsó másodpercben nyerjen, de a bírók úgy határoztak, nem ért pontot az akció, így a magyarnak be kellett érnie a döntetlennel a férfi kumitében, a 75 kilogrammos karatékák A csoportjában – írta a Nemzeti Sport.

Az MTK Budapest sportolója az első meccsén bár 2–2-re végzett, előbb szerzett ponttal legyőzte az egyiptomi Abdalla Abdelazizt. A folytatásban a kétszeres Pánamerikai bajnok, világbajnoki ötödik amerikaival, Scott Adamsszel már nem bírt; a rivális két ippont is szerzett köríves fejrúgással, végül 8–3-as diadalt aratott. Hárspataki Gábornak a döntetlen még van esélye a döntőbejutáshoz, a karatékák ugyanis két ötfős csoportban küzdenek, amelyekből az első két helyezett jut tovább a legjobb négy közé. Az elődöntőben vereséget szenvedő sportoló a harmadik helyen zár. 

Karate, férfi 75 kg, kumite
Hárspataki Gábor mérkőzései az A-csoportban
Hárspataki Gábor–Abdalla Abdelaziz (egyiptomi) 2–2 – előbb szerzett ponttal.
Scott Adams (amerikai)–Hárspataki Gábor 8–3
Hárspataki Gábor–Sztaniszlav Horuna (ukrán) 0–0

(Kiemelt kép: Hárspataki Gábor (pirosban) küzd az ukrán Sztanyiszlav Horuna ellen a férfi karatésok -75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)