Harmincszor sújtott le áldozata fejére az ollós gyilkos a Honvédkórházban

Az elkövető a kórházi leletek alapján nem fogyasztott kábítószert.

2021. március 18., 14:29

Szerző:

A Police.hu oldalon jelent meg egy videó, amelyben Gál Sándor alezredes a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője ismertette a szombati gyilkos támadás történetét. Eszerint a rendőrséget röviddel negyed hat előtt riasztották, hogy azonnal menjenek a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyére, mert a Covid 2-es intenzív osztályon egy koronavírussal kezelt férfi minden előzmény nélkül megszurkálta betegtársát.

Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a kórház biztonsági őrei lefegyverezték a támadó férfit.

Gál Sándor a videóban elmondja, a rendőrség megállapította, hogy szombaton pontban délután fél ötkor az intenzív osztályon dolgozó egyik ápoló az egy kórteremből egy női beteg segélykiáltásait hallotta, és a kórteremhez érve azt látta, hogy a női beteg ágya mellett áll egy kínai férfi, aki egyik kezével a nő nyakát szorongatja, másikkal pedig a mellkasát veri.

Miután a kínai férfi észrevette, hogy az ápoló megjelent az ajtóban, megragadta a kórteremben a kötözéshez használt ollókat, és azokat, „mint egy boxert, a kezében fogta, és támadólag elindult az ápoló irányába”. Az ápoló a kórterem ajtajából kihátrált a folyosóra, ám időközben megjelent egy másik ápoló is, így már ketten próbálták megfékezni a dühöngő férfit.

Az ápolók a folyosón próbáltak olyan eszközöket, tárgyakat magukhoz venni, amelyekkel védekezni tudtak.

Ahogy hátráltak a folyosón, egy újabb kórterem ajtajához érkeztek. A férfi bement oda, majd az ágyon altatásban és lélegeztetés alatt álló beteg mellé lépett, kitépte a beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor lesújtott az asszony fejére.

Miután a támadást befejezte, a férfi kijött a kórteremből a folyosóra, majd egy előtérbe ment, ahol a kórház biztonsági őreivel találta magát szemben. A támadó az egyik biztonsági őrt is megsebesítette, de sikerült lefegyverezni és átadni a rendőröknek.

Gál Sándor a szurkálás áldozatáról azt mondta: 54 éves asszony, aki március elején került az intenzív osztályra. A támadás után az orvosok szerint az állapota életveszélyessé vált, tekintettel arra, hogy oxigénhiányos állapot is fellépett a szervezetében, és újra kellett éleszteni, ami igen hosszadalmas időt vett igénybe. Az asszony állapota másnapra kritikussá vált, végül tegnap délelőtt meghalt.

A támadás gyanúsítottjáról az alezredes azt mondta, 37 éves, kínai állampolgár, a magyar nyelvet nem beszéli, budapesti lakos, rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű, szakácsként dolgozik.

Az alezredes hozzátette: sem a beszerzett információik, sem pedig a kórházi leletek alapján nem bizonyított, hogy kábítószert fogyasztott volna.

(Kiemelt képünk illusztráció: Izolációs terület a Honvédkórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.