Őrizetbe vették az internetes csaló-párost

Mintegy 71 embertől csaltak ki pénzt nem létező termékek hirdetésein keresztül a csalók. A sértettek néhány ezer forinttól több tízezer forintig terjedő összeget utaltak át egy 24 éves dunaföldvári lakosnak és 21 éves kiskőrösi bűntársának.

2022. december 18., 16:28

Szerző:

Egy kecskeméti férfi kedvező árban lévő számítógépes játékról szóló hirdetést talált egy internetes portálon 2022. január 16-án. Azonban miután elküldte az 5000 Ft-os előleget, az eladó elérhetetlenné vált, és a játékot sem küldte el a vevőnek – számol be a police.hu. A sértett feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, és a nyomozók az elmondottak alapján már gyanították, hogy a valótlan hirdetéssel véghezvitt csalásnak nem ő az egyetlen áldozata.

Átfésülték a rendőrségi adatbázisokat, és nem is dolgoztak hiába: aprólékos munkával sorra megtalálták azokat, akik hasonló módon váltak a csalássorozat áldozatává. A zsaruk listáján az ország minden tájékáról mintegy 71 sértettet szerepel; ők nem létező termékekért néhány ezer forinttól több tízezer forintig terjedő összeget utaltak át egy 24 éves dunaföldvári lakosnak és 21 éves kiskőrösi bűntársának. A duó 2020 januárjától játékkonzolt, telefont, számítógépes termékeket hirdetett meg kedvező áron egy internetes portálon. A jóhiszemű vevők a vételárat – vagy legalábbis a postaköltséget – elutalták a férfiak által megadott számlaszámra, ám a kifizetett holmit soha nem kapták meg.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a sértettek felkutatását és kihallgatását követően a csalásból élő fiatalokat elfogták és őrizetbe vették. A 71 rendbeli csalás bűntettével gyanúsítható társtettesek ügyében a nyomozás befejeződött, így az iratokat átadták az ügyészségnek. A jelenleg más ügyben börtönbüntetésüket töltő gyanúsítottak ügyében a rendőrök vádemelést javasolnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.