Hamarosan megszavazzák Buda mely részeiről szorítanák ki a nem ott lakók parkoló autóit

A Fővárosi Közgyülés szerdán fog szavazni, hogy a II és a XII. kerületben mely parkolási övezeteken kívüli utcákon, területeken biztosítsanak kizárólagos parkolási lehetőséget a helyi lakosok részére.

2023. február 22., 12:15

Szerző:

Pokorni Zoltán és Örsi Gergely polgármester közösen nyújtott be egy javaslatot a Fővárosi Közgyűlés elé, amely értelmében rengeteg, parkolási övezeten kívüli helyen biztosítanának kizárólagos parkolási lehetőséget a helyi lakosok számára.

Az alapvető probléma az, hogy akik a város más területeiről érkeznek és nem akarnak fizetni, a még éppen ingyenes területen teszik le a kocsijukat, amivel a helyi lakosoktól veszik el a parkolási lehetőséget. A két polgármester elképzelése szerint erre az a megoldás, hogy a parkolási övezeten kívüli helyeken a kerületi lakosok igényeinek megfelelően időkorlátozás nélkül, a hét minden napjára vonatkozóan jelölnék ki ezeket a lakossági várakozásra szolgáló parkolóhelyeket – összegzi az Index.

A javaslatról a Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó. MTI/Mónus Márton)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.