Halottak adataival élnek vissza Gődény György pártjában

11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek Normális Élet Pártja egyik ajánlóívén.

2022. február 23., 17:30

Szerző:

A Gődény-féle párt budapesti 4-es számú választókerületi, azaz II. és III. kerület. jelöltje olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek. Ezt Tordai Bence, az ellenzék közös jelöltje jelentette be Facebook-oldalán.

 

Az ellenzéki politikus egyúttal jelezte: a helyi választási bizottság feljelentést tett az ügyben. Tordai úgy véli,

„a Fidesz mindent megtesz, hogy a 2022-es választás legyen a legmocskosabb 1990 óta”.

– vélekedett a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Kedden lett meg a minimális 70 nyilvántartásba vett jelöltje a Gödény György nevéhez kötődő Normális Élet Pártjának. A Nemzeti Választási Iroda oldalán megjelent adatok szerint a pártnak 71 egyéni jelöltjét vették eddig nyilvántartásba. A masodikkerulet.hu jegyzőkönyve  szerdán viszont ezt hozta nyilvánosságra:

„Budapest 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapítja, hogy az ajánlóíveken szereplő ajánlások között a N.É.Pártja jelölő szervezet esetében korábban elhunyt személyek adatai és aláírása szerepelt.” A Választási Bizottság megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.

(Kiemelt kép: Gődény György a koronavírus járvány miatt bevezetett szigorítások elleni tüntetten a Hősök terén 2021.február 28-án. Fotó: 168.hu / Karancsi Rudolf)