Halálra gázolt egy busz egy gyalogost

21 éves férfi halt meg. 

2022. március 15., 07:18

Szerző:

Meghalt egy fiatal férfi, akit Soltvadkert és Selymes között autóbusz ütött el – ismertette honlapján a rendőrség kedden.

A Police.hu tájékoztatása szerint a busz hétfő éjjel az 53-as számú főút 41-es kilométerénél ütötte el a gyalogosan közlekedő 21 éves férfit, aki súlyos sérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

(Kiemelt képünk: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Tegnap 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.