Hajnal Miklós kétszer is eltévesztette a foglalkozását

Az utóbbi időben a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós többször is azért szerepelt a hírekben, mert ő vagy mások tévesen határozták meg végzettségét és pozícióját. A politikus most az ATV Start műsorában vendégeskedett, ahol elnézést kért a korábbi félreértésért – pontosabban az egyikért a kettő közül.

2021. november 19., 15:06

Szerző:

Történt ugyanis, hogy Hajnal Miklósra 2017 óta több ízben is közgazdászként hivatkoztak a különböző sajtóorgánumok, illetve egyszer önmagát is annak nevezte egy, az olimpiai bajnok edzővel, Kemény Dénessel folytatott nyilvános vitában. Az ellenzéki előválasztásig fel sem merült, hogy ennek az állításnak esetleg nincs alapja, ugyanis mindenki teljesen egyértelműnek vette, hogy Hajnal Miklós személyében valóban egy közgazdásszal van dolgunk. Az előválasztás honlapjára azonban a momentumos politikus feltöltötte az önéletrajzát, amelyből világosan kiderült: közgazdász végzettséggel nem rendelkezik, az egyetemi tanulmányait félbehagyta.  A félreértésért és az esetleges kellemetlenségekért nyilvánosan bocsánatot kért, az egyetemi végzettség elmaradásának okait tisztázta. Ellenben felvetődik a kérdés: hogyan lehet, hogy éveken át nem helyesbítette egyszer sem a nyilvánosságban elterjedt hamis információt?


Ez a kellemetlenség már lassan a feledés homályába veszne, azonban a politikus nemrég újból érdekes témát szolgáltatott a sajtónak. A Mandiner vette észre, hogy Hajnal Miklós Facebook-oldalán egy ideig a következő megnevezés szerepelt: a II. és a XII. kerület országgyűlési képviselője. Ez sem helytálló, ugyanis nemhogy ő, de a pártjából, a Momentumból senki sem került be a Parlamentbe a legutóbbi országgyűlési választások alkalmával. Hajnal Miklós azóta javította a szöveget, most már, mint országgyűlési képviselőjelölt szerepel saját közösségi média felületén. A személyével kapcsolatos, sorban a második félreértésre magyarázatot mindeddig nem adott.  

Szerkesztőségünk próbálta felvenni a kapcsolatot a politikussal, hogy megkérdezzük tőle, hogyan keringhetett foglalkozásával kapcsolatban rövid időn belül kétszer is hamis információ. Azt is meg szerettük volna kérdezni tőle, várhat-e a nyilvánosság kommentárt a közösségi médiás incidenssel kapcsolatban, illetve az előző esetnél miért várt éveket a helyesbítéssel. Sajnos nem értük el őt telefonon.

Hajnal Miklós egyébként a politikusi pálya mellett a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját is betölti, amelyhez állítása szerint nem szükséges a közgazdasági egyetemi végzettség. A 2022-es választáson Budapest 3-as számú választókerületének egyéni országgyűlési jelöltjeként indul, az ellenzéki összefogás listájának momentumos jelöltjei között nem jutott neki hely.

(Kiemelt kép: Budapest, 2017. október 23. Hajnal Miklós szóvivő a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. MTI Fotó: Mónus Márton)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.