Hadházy szerint komoly vérfrissítésre lenne szükség ellenzéki oldalon, de az előválasztás kiherélése kizárja ezt

A képviselő csalódott, hogy Karácsony Gergely nem állt ki mellette.

2021. június 10., 10:01

Szerző:

A képviselő szerint a visszalépések hatására egyre inkább színjáték jellege van az előválasztásnak. A mostani rendszer kizárja az újonnan érkezőket, a friss arcokat, tehát kizárja a vérfrissítés lehetőségét, pedig nagy szükség lenne rá. Az ellenzéki pártok úgy is eljárhattak volna, hogy egymás közt beszélik meg, melyik körzetben ki indul. Ha viszont már megállapodtak az előválasztásban, akkor minden helyi szervezettel rendelkező pártnak kellett volna jelöltet indítani, mondta a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban, majd megjegyezte: nem tudja, hogy ez miért nem jött létre.

Szerinte a lehetséges indokok között van, hogy több pártnak egyszerűen nincsenek jelöltjei, vagy épp aktivistái, sok ellenzéki pártnak a túlélésről szól.

Hadházy Ákos szerdán arról írt Facebook-oldalán, hogy lehangolta, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy Tóth Csaba mellett áll ki az előválasztáson, annak ellenére, hogy korábban a pártlojalitást előrébb helyezte, mint a korrupció elleni fellépést. A képviselő elmagyarázta, hogy nem tartotta volna elegánsnak, hogy olyan körzetben induljon, ahol komolyabban foglalkozott már korrupciós ügyekkel. Óbuda, Kispest és Zugló volt az a kerület, ahol még nem tártam fel nagyobb korrupciós ügyeket, ezek a kerületek voltak lehetőségek az indulásomra – mondta Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, a Momentum zuglói képviselőjelöltje.

A KeljfelJancsiban ezt követően elmondta, a jövőben finomabban kell fogalmaznia az ellenzékkel kapcsolatban, azonban véleménye szerint számos ellenzéki képviselőjelölt, miniszterelnök-jelölt van, aki még mindig nem érti, miért indul Zuglóban az előválasztáson. Szerinte Zuglóban óhajtják az emberek a változást. Sokan ugyanis csalódtak Tóth Csabában, komoly ellenzéki munkára számítottak, ezt azonban nem kapták meg. Megjegyezte, az indulásáról saját maga döntött. Voltak Zuglóhoz hasonló kerületek, ahol az MSZP-s vezetés nem kezelte jól a kerületet, az óbudai alpolgármester ügye például már az OLAF-nak is feltűnt – mondta.

Az, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és a DK is Tóth Csaba mellett áll majd ki, azt már a bejelentés előtti héten tudta Hadházy. Elmondása szerint ez nem aggasztja, ugyanis nem

a pártvezetőket, hanem a választókat kell meggyőznie. Mindazonáltal megjegyezte: lehangolja, hogy Karácsony nem állt ki mellette.

 Ahogy azt a tegnapi műsorban Tóth Csaba elmondta, a napokban újabb párt jelentheti be az ő támogatását. Hadházy Ákos mellett a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom áll ki. A képviselő szerint láttunk már olyan jelöltet aki komolyabb támogató párt nélkül tudott nyerni, ilyen volt Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is a 2019-es előválasztáson.

(Kiemelt kép: 168.hu I Dimény András)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.