Hadházy: az ellenzéki pártok ellenállásról beszélnek, de együttműködnek a Fidesszel

Utcafórumot tartott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Kossuth téren, amely részeként az ellenzéki pártok az alakuló ülésen való részvételt kritizálta.

2022. május 2., 20:23

Szerző:

Hadházy Ákos hétfő délután utcafórumot a Kossuth téren azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok ellenállásról beszélnek, de közben képviselőik leteszik esküjüket a parlament alakuló ülésén. Hadházy volt az egyetlen képviselő, aki távol maradt az eskütételtől – írja a Telex.

A politikus szerint hiba volt az ellenzéki pártok részéről, hogy bementek az eskütételre, a választást ugyanis elcsalták, az ellenálláshoz pedig áldozatok kellenek. Áder János beszéde előtt viszont a Momentum, Párbeszéd és a DK kivonult, míg a Jobbik, az LMP és az MSZP bent maradt.

Hadházy szerint az Áder beszéde alatt bent maradt pártok kollaboráns pártok.

Az utcafórumon a politikus felidézte, hogy négy éve is hasonló helyzetben volt, ugyanis míg sokan akkor is választási csalásról beszéltek és tüntetéseket is szerveztek, addig az LMP megválasztott képviselői elmondása szerint nagyon örültek mandátumuknak. A probléma szerinte az, hogy az ellenzék sokszor beszélt a megújulásról és az ellenllásról, de ezekből egyik sem történt meg.

A politikus elmondta, hogy ő is le fogja tenni az esküt, de csak egy későbbi időpontban. Hadházy a jelenlevőknek megköszönte, hogy kiállnak mellette, majd arra kérte őket, hogy segítsék őt az ellenállásban.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos politikus, független országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 7-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.