Hadházy állítja: állami forintokból utaztatnak a Békemenetre vidékről, utána moziznak

Csoportos buszozás és filmnézés.

2021. október 20., 15:21

Szerző:

Csoportos autóbuszos utazást szervez a szombati békemenetre a nyírkércsi önkormányzat. A szórólapot Hadházy Ákos tette közzé, kiderül belőle az is, hogy szerda délutánig lehet jelentkezni. A képviselő felhívta az önkormányzatot, és a titkárságon elismerték, valóban szerveznek ilyen utat a lakosoknak. Megkérdezte, mennyi pénzt kérnek ezért, mire a hivatal munkatársa azt mondta: „nem hiszem, nem tudok róla, de ebben nem is vagyok illetékes”. Rostás János fideszes polgármestert már nem sikerült utolérnie, ahogy a lenti hangfelvételből is kiderül. A békemenetet hivatalosan a Civil Összefogás Fórum szervezi. Ha egy önkormányzat ingyen viszi az embereket Orbán Viktor beszédére, az persze bizonyára csak adóforintokból lehetséges.

Hiába érdeklődött Hadházy Ákos a nyírkércsi önkormányzatnál, csak annyit ismert el egy ott dolgozó, hogy valóban indítanak buszt a Békementre, de csak helyi lakosoknak.

Számos fideszes képviselő köti össze a Békemenetet mozi látogatással. Nem is akármilyen filmet hirdetnek, hanem Kálomista Elk✷rtukját, Gyurcsány-filmjét. Több helyen ingyenesen nézhetik meg a kíváncsiak, Kistarcsán például a busz a menet után megáll a mozinál is.

Magyar Narancs emellett több hasonló vetítést is talált. Szarvason például szintén az egyik helyi fideszes képviselő reklámozza az ingyenes vetítést így: „Sajnos ritkán van időm moziba járni, de ezt most biztos meg fogom nézni. Tartsanak velem!”

 

(kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook oldala )

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.