Hadházy Ákos pert nyert a kutyaútlevelek ügyében

A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette az Állatorvosi Kamara etikai bizottságának döntését, amely szerint Hadházy nem aktív állatorvos és ezért nem állíthatott volna ki kutyaútleveleket. Az ellenzéki politikus ellen Budai Gyula fideszes képviselő tett feljelentést. 

2023. január 9., 10:11

Szerző:

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, ennek értelmében pedig megsemmisítették a Magyar Állatorvosi Kamara etikai bizottságának számára kedvezőtlen, korábbi döntését. Mint azt a képviselő Facebook-oldalán is kiemelte, 2022. februárjában nem egy állatorvos-kollégája, hanem Budai Gyula fideszes politikus jelentette őt fel a kamaránál, a panasz szerint állatorvosi cége jogtalanul állított ki kutyaútleveleket, mivel Hadházy 2016 óta nem praktizál szakmájában.

Az etikai bizottság a választás előtt úgy döntött, 600 ezer forintra meg is bünteti Hadházyt, annak ellenére, hogy első vizsgálatuk még nem talált etikai problémát.

A második döntést semmisítette most meg a Törvényszék.

A képviselő reakciójában kifejezte, Budai Gyula lépését az „értékes emberi energia és idő elfecsérlésének tanmeséjének” tartja. Hozzátette, az állatorvosi rendelőt és patikát működtető cége „természetesen teljesen törvényesen működik és érvényes praxisengedéllyel rendelkezik és állatútlevelet is állít ki, hetente egy-két darabot.”

(Kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.