Kövér házelnök komoly bírsággal fegyelmezte Hadházy Ákost, mert nem volt ott két szavazáson

Kövér László 950 ezer forintra büntette Hadházy Ákos, amiért nem nyomta meg a gombok egyikét. 

2022. december 5., 10:28

Szerző:

„Kövér László önkényesen nem fogadta el az igazolásomat és 950 ezer forintra büntetett. Az ok: októberben nem vettem részt két szavazáson, a két napon, két óra alatt összesen 39-szer nem nyomtam meg egy gombot. Természetesen ebben az időben is dolgoztam és azt a szabályoknak megfelelően le is igazoltam” – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. 

Hadházy beszámolója szerint a szabályoknak megfelelően igazolta hiányzását, ahogy az tette a korábbiakban is. A korábbi hiányzások alkalmával Kövér házelnök el is fogadta Hadházy igazolásait. A büntetés 950 ezer forintos összegét már le is vonták a politikus fizetéséből. 

„Szörnyű amúgy belegondolni, hogy Kövér gondolkodása szerint egy képviselő csak a gombnyomogatásra való, illetve csak azért jár neki a pénz. A kormánypárti képviselők amúgy valójában csak szavazni járnak be, a vitákon alig lézengenek. Az ő logikájuk szerint a kétórás munka kihagyása bruttó 950 ezer forint büntetést, azaz a tiszteletdíjam kétharmadát jelenti. Tehát a képviselők a fizetésük kétharmadát havi 2-4 óra munkáért kapják. Ez az én esetemben 470 ezres óradíjat jelentene (de én keresem a legkevesebbet)” – írta bejegyzésében a független országgyűlési képviselő. 

(Fotó: Facebook)

 

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.