Gyurta Dániel nagykövet lett, Vitézy Dávid hivatalosan is távozott a posztjáról

A köztársasági elnök két nagykövetet kinevezett, egyet felmentett. Novák Katalin határozatai már jóval korábban megszülettek, de csak most jelentek meg a Magyar Közlönyben.

2022. november 23., 07:48

Szerző:

Az államfő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – érdemei elismerése mellett – felmentette Pintér Attila rendkívüli és meghatalmazott nagykövetetet a belgrádi nagykövetség vezetésére kapott megbízása alól – írja a 24.hu.

Novák Katalin ugyanakkor – szintén a külügyminiszter javaslatára – Bán Jankának rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot, Gyurta Dánielnek rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott.

A köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára megállapította, hogy Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. november 21-ei hatállyal megszűnt.

(Kiemelt kép: Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöke, Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke, fideszes európai parlamenti képviselő, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, Szvoboda László, a kivitelező Spektakulart Kft. ügyvezetője és Lugossy Norbert, a Magyar Kosárlabda Archívum Alapítvány kurátora (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Magyar Kosárlabda Múzeum avatásán a szövetség székházában 2022. október 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).