Gyere vissza dolgozni! Több százezer nyugdíjas szavazatát venné meg a Fidesz a 60-70 ezres ígérettel

Akinek kevés a nyugdíja, akár meg is duplázhatja, ha szövetkezeti tagként visszamegy dolgozni.

2018. január 31., 15:40

Szerző:

Több százezer szavazót hozhatnak a Fidesznek a nyugdíjas-szövetkezetek. Igaz, hogy a bér nem túl nagy, de az alacsony nyugdíjat így is meg lehet duplázni – ajánlja a HVG az eheti számának az egyik cikkét.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szövetkezeteknél regisztrált nyugdíjasok száma 20 ezer körül van, bár még csak a töredékük dolgozik, a HVG által megkérdezett szakértők szerint pedig a munkára fogható nyugdíjasok száma 200 ezer körül lehet, és a cégek szívesen foglalkoztatják is őket, ez ugyanis azt jelenti, hogy megússzák a járulékok befizetését. Egy olyan gyártósoron – derül ki a cikkből –, ahol nyugdíjasok végzik a munkát, a cég  20 százalékot takaríthat meg, Sőt, ugyanazért a munkáért a nyugdíjasoknak akár még annál is alacsonyabb bért kínálnak, mint amennyit a diákmunkások kapnak. Mindez ráadásul a közeljövőben aligha változik meg, hiszen a szövetkezetek megtalálják azokat, akik rászorulnak a havi 60-70 ezer forintos kiegészítésre.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.