Gumiabroncsokkal akarta megvédeni a házát – vádat emeltek a férfi ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tanyáját vette körbe mintegy 200 köbméter használt gumival.

2022. február 28., 11:49

Szerző:

A vádirat szerint az egyik megyebeli falu külterületén lakó férfi 2016. és 2021. között gyűjtötte a használt gumiabroncsokat. Azokat úgy hasznosította, hogy a tanyája körül kerítést épített belőlük – olvasható az Ügyészség közleményében. 

A hulladéknak minősülő gumiabroncsok gyűjtése és hasznosítása a jogszabályok szerint engedélyköteles tevékenység, amellyel a vádlott nem rendelkezett. A férfi mintegy 200 négyzetméteres területen és 200 köbméter mennyiségben használta fel jogellenes módon a használt gumikat.

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és vele szemben gyorsított eljárás keretében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.