06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Gulyás: Karácsony politikai alapon nem segített egyes önkormányzatokat, ezért kell nekünk

A kedden megjelent kormányhatározat szerint 8,7 milliárd forintot adnak a X., a XVI., a XVII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület számára.

2021. június 9., 12:17

Szerző:

A kormány 8,7 milliárd forintot biztosít fővárosi utak felújítására – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapest XVI. kerületében, Cinkotán.

Gulyás Gergely azt mondta: természetesnek tartják, hogy Budapest fejlesztéséhez a kormánynak is hozzá kell járulnia, függetlenül a főváros vezetésének politikai irányzatától, ezért évről évre jelentős forrást biztosítanak útfelújításokra.    

Hozzátette: „Bár a főváros korábban jelentős pénzt szánt rá, Karácsony Gergely főpolgármester politikai alapon »kihúzta« a listáról vagy támogatásra sem méltatta az ellenzéki vezetésű XVI., XVII. és XXI. kerület útjainak felújítását, és volt több olyan kerület is, ahol a főváros eleve nem támogatott egyes útfelújításokat, így ezek a városrészek kormányzati segítségre szorulnak. Ezt biztosítja a kedden megjelent kormányhatározat, amely 8,7 milliárd forintot ad a X., a XVI., a XVII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület számára útépítésre, felújításra, szilárd burkolattal ellátásra” – írta az MTI.

Egyébként a XVI., XVII. és XXI. kerületben is Fidesz-KDNP vezetésű önkormányzatok működnek.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)