Gulyás: Karácsony politikai alapon nem segített egyes önkormányzatokat, ezért kell nekünk

A kedden megjelent kormányhatározat szerint 8,7 milliárd forintot adnak a X., a XVI., a XVII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület számára.

2021. június 9., 12:17

Szerző:

A kormány 8,7 milliárd forintot biztosít fővárosi utak felújítására – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapest XVI. kerületében, Cinkotán.

Gulyás Gergely azt mondta: természetesnek tartják, hogy Budapest fejlesztéséhez a kormánynak is hozzá kell járulnia, függetlenül a főváros vezetésének politikai irányzatától, ezért évről évre jelentős forrást biztosítanak útfelújításokra.    

Hozzátette: „Bár a főváros korábban jelentős pénzt szánt rá, Karácsony Gergely főpolgármester politikai alapon »kihúzta« a listáról vagy támogatásra sem méltatta az ellenzéki vezetésű XVI., XVII. és XXI. kerület útjainak felújítását, és volt több olyan kerület is, ahol a főváros eleve nem támogatott egyes útfelújításokat, így ezek a városrészek kormányzati segítségre szorulnak. Ezt biztosítja a kedden megjelent kormányhatározat, amely 8,7 milliárd forintot ad a X., a XVI., a XVII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület számára útépítésre, felújításra, szilárd burkolattal ellátásra” – írta az MTI.

Egyébként a XVI., XVII. és XXI. kerületben is Fidesz-KDNP vezetésű önkormányzatok működnek.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.