Gulyás Gergely töredelmesen elnézést kért Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Márki-Zay alkalmasabb „a Gyurcsány bábszínházban”.

2021. október 8., 15:33

Szerző:

Gulyás Gergely múlt szerdán azt nyilatkozta, hogy „Gyurcsány Ferenc forgatókönyve” szerint Karácsony Gergely fog győzni az előválasztás második fordulójában, ezért most az ATV megkérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy miután Karácsony visszalépett, mit gondol a helyzetről. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt a választ küldte, hogy Márki-Zay alkalmasabb „a Gyurcsány bábszínházban”.

“Gulyás Gergely töredelmesen elnézést kér Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől. A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta”

– írja válaszában a sajtóiroda. 

„A párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester” 

– közölte a Miniszterelnökség arról, hogy Karácsony Gergely visszalépése után Márki-Zay Péter és Dobrev Klára fog versenyezni a miniszterelnökjelöltségért.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.