Egypárti álmok: Gulyás Gergely örülne, ha a következő önkormányzati választáson már nem is lenne kihívója a Fidesznek

2019. szeptember 18., 18:09

Szerző:

Gulyás Gergely reményei szerint a következő alkalommal már senki nem mer majd elindulni a Fidesz jelöltjével szemben – erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hét pénteken Keszthelyen tartott lakossági fórumon a Zaol tudósítása szerint, amit a 444 szúrt ki.

Fotó: Merész Márton

A miniszter Manninger Jenő országgyűlési képviselővel és Nagy Bálint fideszes polgármesterjelölttel tartott fórumot, ahol először arról beszélt, hogy a választók Nagy Bálint választásakor nem a pártszínezete, hanem az ismertsége és alkalmassága szerint hozhatnak döntést.

Ezt a gondolatot szakította meg azzal, hogy Gulyás szerint a Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, és bízik benne, hogy Naggyal szemben is utoljára mernek kiállni.

Gulyás miniszteri szerepkörének határait próbálgatva azzal folytatta, hogy szerinte az hozhat a településeknek fejlődést, „ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött”. A választási törvény szerint egyébként kormánytag nem kampányolhat egyik politikai párt jelöltje mellett sem.

Keszthelyen Czuth Zoltán László indul Naggyal szemben a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE)  jelöltjeként, akit támogat az összes jelentős ellenzéki párt, az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Pár napja Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje tett panaszt a Fővárosi Választási Bizottságnál, miután Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a kormány nem fog biztosítani 1000 milliárd forint fejlesztési forrást, ha nem a Fidesz jelöltje, Tarlós István nyeri ősszel. Karácsony szerint sérti a választások tisztaságát, ha a kormány nyílt kampányt folytat bizonyos jelöltek mellett, illetve ellen.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.