Gulyás Gergely: Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott

A miniszter szerint a főváros azért mérte fel a kínai vakcinával oltottak antitest-szintjét, hogy a főpolgármester Gyurcsány Ferenc kegyeibe férkőzzön.

2021. július 14., 19:27

Szerző:

Gulyás Gergely a Facebookon ment neki a főpolgármesternek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta, Karácsony Gergely álhíreket terjesztett és félelmet keltett, amikor a főváros által biztosított antitest-vizsgálatok eredménye szerint a Sinopharm-vakcinával oltottak 24 százalékánál nem alakult ki immunitás. Gulyás Gergely a Semmelweis Egyetem kutatására hivatkozik, mely szerint a beoltott emberek 88 százalékánál jött létre védettség a koronavírussal szemben. A Semmelweis Egyetem kutatása minden Magyarországon engedélyezett vakcinát megvizsgált. 

A miniszter úgy fogalmazott: „A főpolgármester hazugságai lelepleződtek. Karácsony Gergelynek a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban semmi nem drága.” Gulyás Gergely szerint az orvosi egyetem kutatása azt bizonyítja, hogy a főváros által alkalmazott vizsgálat nem alkalmas a védettség felmérésére, „csak az emberek becsapására”. Kiemelte, a főpolgármesternek bocsánatot kellene kérnie. 

A Főpolgármesteri Hivatal kedden azt közölte, hogy ingyenes antitestszint-vizsgálatának első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő antitestet. Budapest vezetése emiatt felszólította a kormányt, hogy indítson ingyenes országos szűrést, és biztosítsa a harmadik oltást azoknak, akiknél nem alakult ki a védettség a megkapott vakcina ellenére sem.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Vidékfejlesztési program Tájékoztatási szolgáltatás projektjének megemelt támogatási összegéről tartott sajtótájékoztatón az Országház Gobelin termében 2020. október 27-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.