Gulyás Gergely: jogszerűen és profin kezeli a rendőrség a tüntetéseket

A miniszterelnökséget vezető miniszter a tüntetésekről, a CPAC-ről, és a tanárok béremeléséről is beszélt.

2023. május 8., 10:52

Szerző:

„A jogszabályokat mindenkinek be kell tartani. Természetesen Magyarországon a jogszabályokat betartva lehet tiltakozni, és az elmúlt években a rendőrség bebizonyította, hogy milyen profin kezeli ezeket a tüntetéseket” 

– mondta a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte a rendőrség arányosan és szakszerűen lépett fel a könnygáz bevetésével.

A tanárbérekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy jogilag mindent teljesítettek, amit az Európai Unió elvárt, ezért amint folyósítják a Magyarországnak járó pénzeket sor kerül a fizetésemelésekre, még ha Vera Jourova brüsszeli biztos nyilatkozata alapján idén nyáron nem is fog ez megtörténni, Gulyás szerint a bizottság jóváhagyta a jogszabályt. 

A CPAC jobboldali konferenciát pedig jó lehetőségnek tartja az az európai konzervatívok és az amerikai republikánusok közötti kapcsolat ápolására, annak pedig külön örül, hogy az amerikai nagykövet, David Pressman azt keresi, ami összeköt, nem azt, ami elválasztja őket.  

(Kiemelt képünkön: Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.