Könnygáz a Karmelitánál – Katolikus klerikus fiát zárták fogdába, a csuklóját is eltörték

A  felszentelt diakónus szerint a hatalom emberei példát akartak statuálni a fián.  

2023. május 5., 10:51

Szerző:

„A fiam nem bántotta a rendőröket, egyszerűen egy oszlopelembe kapaszkodott, amikor közelről kétszer lefújták könnygázzal, aztán berángatták maguk közé a rendőrök” 

– meséli a sokgyermekes felszentelt diakónus a május 3-án történteket. A fiú hiába jelezte a rendőröknek, hogy rosszul van, az apa szerint először mentőt sem akartak hívni – amikor erre végül sor került, kórházba kellett szállítani a gyereket. Innen viszont fogdába vitték, hajnal 4 óráig ott tartották, a szülei sem találkozhattak vele, hiába értek éjfél előtt a fogva tartás helyszínére – írja a Szemlélek

A fiú édesapja és édesanyja is úgy gondolja, hogy „a hatalom emberei példát akartak statuálni. Kiemeltek valakit, hogy majd rajta jól megmutatják.”

„Ígérték, hogy jönni fog egy parancsnok, aki majd tájékoztatást ad, de erre nem került sor. A Momentumhoz köthető személyek viszont próbáltak segíteni, tudomásunk szerint a párt képviselőjét is azért vették őrizetbe, mert a gyermekünknek igyekezett segíteni” – nyilatkozta az apa.

A fiú nincs jól, ég a bőre, viszket, és a jelentős mennyiségű és közelről ráfújt vegyi anyag sérüléseket okozott nála.

„A fiunk egyetlen hibája az volt, hogy elszakadt a tömegtől, s mivel addigra már fájt a szeme a könnygáztól, egy oszlopba kapaszkodott, amikor újra lefújták” – mondta az apa.

„Az orvosi lelet a könnygáz okozta sérülésekről semmit nem mond, csak a csuklójáról készült röntgen eredményéről tudjuk, hogy intézkedés közben nem törték el a csontját. A fiam, amikor felszólalt a tüntetésen, mértéktartóan nyilatkozott, őszinte, nyílt fiatalember”

– tette hozzá az édesanya.

(Kiemelt képünk: Képkocka abból a videóból, amelyen az látszik, hogy az egyik tüntető diáknak többször is az arcába fújnak könygázzal a 2023. május 3-án, a Karmelitánál tüntetés során. Forrás: Momentum Facebook)

.