Még drágábban vett brüsszeli palotát a magyar kormány, mint hittük

Belga ingatlanpiaci szakértők korábban 5-7 millió euróra becsülték annak a palotának a vételárát, amelyet magyar állam még 2021-ben vásárolt meg Brüsszel kormányzati és diplomáciai negyedében.

 

2023. július 7., 14:07

Szerző:

Most azonban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyik munkatársa elárulta a Népszavának, hogy az ingatlant jóval drágábban: 10 millió euróért vette meg a magyar kormány. A felújítással együtt a végösszeg 15,6 millió euróra emelkedhet, amit ugyancsak a magyar adófizetők állnak.

Ez mai árfolyamon több mint 6 milliárd forint.

Az állítólag kulturális célra szánt épület felújítását a Laterex Építő Zrt. nevű cég végzi, a vállalat a kormányzati közbeszerzések gyakori nyertese. Tao-befizetései a felcsúti fociakadémiát gazdagítják.

Brüsszelben 2004 óta működik magyar kulturális intézet, nem messze a tízmilliós ingatlantól. Az 540 négyzetméteres épület előkelő helyen, Brüsszel központjában, a Szent Mihály-katedrális közelében található, és különlegessége, hogy egyik oldalát Brüsszel középkori, XIII. századból származó városfala adja – emlékeztet a Népszava.

(Kiemelt kép: a Rue de la Loi sugárút Brüsszelben, ahol a magyar kormány megvásárolta az ingatlant. Forrás: wikipedia.org)

 

 

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.