A DK politikusa, Gréczy Zsolt perel a képek és a szexuális zaklatás vádja miatt

2019. december 19., 16:13

Szerző:

Helyreigazítási kérelmet ad be és kártérítési pert indít Gréczy Zsolt a Pesti Srácokon megjelent képei és a szexuális zaklatás vádja miatt – derül ki a Demokratikus Koalíció politikusának csütörtök délutáni Facebook-posztjából. A képeken Gréczy Zsoltot hiányos öltözeteben lehet látni, egy nő pedig azt állítja, hogy a politikus velük zaklatta őt. Gréczy Zsolt szerint a képeket még évekkel ezelőtt küldte el az akkori barátnőjének, a szexuáis zaklatás vádja pedig „aljas, szemenszedett hazugság”, ezért indít pert a Pesti Srácok ellen.

A politikus később a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy már a Borkai-ügy idején megüzenték neki, hogy jön a bosszú, de kitalált történetről van szó, ő nem a zaklató, hanem valójában az áldozat. Ma már nem készítene magáról képeket hiányos öltözetben – fűzte hozzá.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.