Indulhat Bayer Zsolt a kalapácsával: Göncz Árpád városközpont lett az Árpád hídi metrómegállóból

2019. április 5., 12:50

Szerző:

Tavaly január végén még arról szóltak a hírek, hogy másik három metrómegálló mellett az Árpád híd metrómegálló is átnevezésre kerül a 3-as metró felújítása során, méghozzá a volt köztársasági elnök és műfordító, Göncz Árpád nevét fogja viselni.

A névváltoztatást a XIII. kerületi polgármester, a szocialista Tóth József kezdeményezte, mivel a kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont, amit a Fővárosi Közgyűlés el is fogadott idén januárban. Azonban a metrószakasz minapi átadásakor derült ki, hogy az átnevezésből nem lett semmi, a megálló neve maradt a régi - közölte a Momentum.

A párt ennek okán átszabta a vonatkozó táblákat. 

Például így:

Fotó: Momentum

Hozzátették: „A Momentum fontosnak érzi, hogy őrizzük a magyarokért, a magyarságért sokat tett személyek emlékét.”

Már az átnevezés híre is bőven elég volt arra, hogy Bayer Zsolt ismét haragra gerjedjen. A keresztény-konzervatív publicista így kommentálta a fejleményt az Echo tévében: 

„Nem, ne legyen, ha kiírják, az Árpád helyére, hogy Göncz, akkor oda kell menni, és le kell verni”. 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.