Főzés közben gyújthatta magára a lakását a zavarodott Katalin az elátkozott pesti utcában

2020. március 17., 17:30

Szerző:

Több tucat lakónak kellett elhagynia az otthonát tegnap délután, miután Budapesten, a XVII. kerületi Újlak ut­cában kigyulladt egy panelház kilen­ce­dik emeleti laká­sa. A környéket szá­mos mentő-, tűzoltó-, és rendőrautó lepte el – írja a Bors.

A lakók nagy része könnyedén elhagyta az épületet, ám többeket ki kellett menekíteni. A kigyulladt lakásban élő hetven év körüli Katalin szerencsére nem rekedt bent, a saját lábán jött le, de két mentős támogatta oldalról.

„Az öccse nemrég halt meg, a fia pedig Kaposváron él. Nem volt már teljesen egészséges, zavartan beszélt, imádkozunk érte, hogy egy füstmérgezéssel megússza. Amikor a mentőbe tették, azt mondogatta:

kigyulladt a lakásom"

– mesélte a lapnak egy házbeli lakó.  

A szomszédok szerint az ebéd készítése közben történhetett valami. A lakás porig égett, a lentebbi emeletek pedig vélhetően átáztak. A szomszédok várakozás közben arról beszéltek,

az utcájukat biztosan elátkozták, az elmúlt években ugyanis több emberölés és öngyilkosság is történt ott.

A mentők négy nőt láttak el, akiket további vizsgálatok és megfigyelés céljából kórházba szállítottak – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.