Fideszes nyomásgyakorlásra mondták vissza a Szikra-tábor helyszínét

Két héttel az esemény előtt a polgármester visszamondta a Szikra Mozgalom táborának befogadását. A szervezők szerint politikai nyomásgyakorlás áll a döntés mögött. A szervezet azóta már talált is új helyszínt. 

2023. augusztus 3., 17:04

Szerző:

Utolsó pillanatban lépett vissza a polgármester a Bodajki Falutábor a rendezvény befogadásától rendvédelmi információkra hivatkozva – írja a Magyar Jelen nyomán a Mérce. Az augusztus 18-20 között tartandó rendezvény helyszínét a Szikra szerint politikai okokból mondták le. A Magyar Jelen információi szerint a tábor vezetését Bodajk fideszes polgármestere, Wurczinger Lóránt szólította fel, hogy mondják vissza a politikai rendezvényt.

A Szikra aktivistája azt is közölte a Mércével, hogy több helyszín is elutatította őket. Két olyan helyszín is volt, akikkel a megegyezés előtti utolsó pillanatban léptek vissza. Szerintük Fideszhez köthető politikusok valószínűleg különböző szinteken nyomást gyakorolnak a rendezvényhelyszínekre. Azt mondták nekik, nem akarnak politikai töltetű rendezvényt tartani.

A Mércének azt is elmondta a lap, hogy nem tudják, a Magyar Jelen honnan szerezhette be az értesüléseit, ugyanis sem a tábor vezetése, sem a Szikra nem kommunikált hivatalosan arról, hogy a rendezvénynek helyt adó táborhely visszamondta a Szikra táborának befogadását, ahogy a rendőrség sem kommunikált hivatalosan arról, milyen rendezvényeket tartanak Bodajkon. 

(Kiemelt képünk forrása: Jámbor András Facebook oldala.)