Kaszinót vett blokád alá Jámbor András mozgalma

A Szikra Mozgalom azt szeretné, ha a gazdagok is befizetnék az adókat ezért csekkeket vittek a belvárosi Tropicana kaszinó bejáratához és el is állták azt. A biztonsági őrök és a rendőrség egyelőre nem tudták őket eltávolítani onnan.

2022. december 5., 19:40

Szerző:

Blokád alá vették a baloldali Szikra Mozgalom tagjai, és Jámbor András országgyűlési képviselő az 5. kerületi Tropicana kaszinó bejáratát, Jámbor szerint azért, mert itt, a vagyonosok kedvelt helye előtt kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a megélhetési válság közepén az ország leggazdagabbjainak nagyobb közterheket kellene vállalnia.

A Szikra tagjai több jelszóval és molinókkal is készültek az akcióra, azt skandálták: „Eleget csak az keres, aki multis, vagy NER-es”, illetve azt is, „Fizessetek, gazdagok!”.

A Mérce tudósítása szerint a kialakuló blokád majdnem dulakodásba fulladt, amikor a kaszinó egyik biztonsági őre ököllel próbált oszlatni, de aztán a rendőrök tettek rendet. Papadopulosz Dóra, a Szikra szóvivője pedig a helyszínen elmondta, miközben az 5. kerületben és máshol is folyamatosak a kilakoltatások, a válság alatt azonban a felső réteg és a gazdagok csak még vagyonosabbak lettek, itt az ideje tehát, hogy adózzanak is a megszerzett javak után.

A mozgalom korábban kiáltványt is közzétett, a Mércén, itt olvashatóak el részletes követeléseik.

(Kiemelt kép: Elbarikádozta a Szikra Mozgalom az 5. kerületi Tropicana kaszinó bejáratát 2022. december 5-én. Fotó: Jámbor András, Facebook)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.