Jámbor András vizsgálatot kér Marosi Beatrix diplomamunkája miatt

Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület vezetőjének diplomunkája plagizálva lehet, ezért Jámbor András vizsgálatot kér Pintér Sándortól az ügyben.

2022. október 11., 14:41

Szerző:

„Levélben kérem az oktatásért felelős belügyminisztert, Pintér Sándort és a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, hogy kérjenek és indítsanak vizsgálatot a mi gyerekeinket is felügyelő Belső-Pesti Tankerület vezetőjének, Marosi Beatrixnak a plágiumügyében, és ha igaz a plágium, rúgják ki” – írta Jámbor András Facebookon.

Hadházy Ákos egy szakértővel átnézette Marosi diplommunkáját, amely eredménye szerint a diplomamunka legalább 36%-a más forrásokból szó szerint van átemelve átemelt, megfelelő jelölés nélkül. Marosi etikából írt szakdolgozatában többek között a Wikipédiát is plagizálhatta.

Jámbor ezért kéri Pintértől és Hajnaltól, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a plágiumügyet, és ha igazak a vádak, azonnali hatállyal bontsanak szerződést Marosival. Hozzátette: ezek a vádak annyira erősek, hogy addig is fel kell függeszteni őt a munkavégzés alól, mert se etikai, se erkölcsi mércével nem elfogadható, ha az oktatásért valaki olyan felel, akivel szemben ilyen gyanú áll fent.

(Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

 

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.